De Nationale Zorg

Punten om op te letten

Natuurlijk brengt het werken als zzp`er naast de vele voordelen ook enkele punten mee waarbij je extra aandachtig moet zijn. Ook dit kan je echter zien als een mooie uitdaging. Hoe harder je werkt aan je eigen onderneming, hoe succesvoller je zal zijn!

Zo zal je zelf moeten zorgen voor een juiste financiële administratie

Over jou werkzaamheden moet jij zelf belastingen afdragen. Afhankelijk van het type overeenkomst is dit omzetbelasting (btw) en inkomstenbelasting (IB). Als je vanuit een BV werkt krijg je ook te maken met vennootschapsbelasting (Vpb). De boekhouding kan je eventueel ook uitbesteden aan een boekhouder, zodat jij lekker kan doen waar jij goed in bent, het zorgen voor een ander! Heb je behoefte aan meer uitleg over de boekhouding of belastingen waar je mee te maken kan krijgen? Schroom dan niet om je vragen te stellen. Wij hebben een deskundig adviseur in huis die al je vragen kan beantwoorden!

Je moet zelf zorgen dat je voldoende werk hebt

Bij een werkgever heb je natuurlijk een vaste relatie en een vast salaris aan het eind van iedere maand. De Nationale Zorg zorgbemiddeling kan met haar uitgebreide netwerk jou hierbij helpen! Wij zorgen voor de opdrachten, en jij voert je werk met plezier en zonder zorgen uit.

Als zelfstandige ben jij aansprakelijk voor je werk

Zorg ervoor dat je deze risico`s indekt met de juiste aansprakelijkheidsverzekering. Dit is niet wettelijk verplicht, maar wel aangeraden om te doen! Naast de aansprakelijkheidsverzekering is het goed om eens te kijken naar een arbeidsongeschiktheidsverzekering. Zo kun je jezelf van inkomsten voorzien als je onverhoopt arbeidsongeschikt raakt.

Het KIWA-keurmerk

Als zzp’er in de thuiszorg kun je jezelf certificeren door middel van het KIWA-keurmerk. Hiermee kom je in aanmerking voor opdrachten bij gemeenten. Aan dit keurmerk kunnen zij namelijk zien dat je aan de beroepsvereisten voldoet en dat je kwalitatief goede zorg levert.

Het BIG-register

(Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg) is een online en openbaar register. Het doel van de wet BIG is het beschermen van patiënten tegen ondeskundige zorgverleners. In zo een registratie is opgenomen welke werkzaamheden een zorgprofessional kan en mag uitvoeren.

ZZP'ers

Wil je samenwerken met een bureau dat haar afspraken écht nakomt? De Nationale Zorg is altijd op zoek naar zelfstandige zorgprofessionals!

Zorgorganisaties

Heeft uw organisatie en/of instelling ook behoefte aan zorgprofessionals met échte hart voor de zorg?

Onze kernwaarden

Hier staan we voor als De Nationale Zorg.

Begrip voor onze medemens

Gekwalificeerd personeel

Doorgaan waar andere stoppen